Om oss

Region Stockholms fotoklubb (tidigare Stockholms Landstings fotoklubb) är en ideell förening som riktar sig till alla anställda inom Region Stockholm (tidigare Stockholms läns landsting). Vi är en förening under Region Stockholms idrottsförbund. Det som skiljer oss från övriga föreningar inom RSIF är att vi är regionövergripande.

Vi har funnits i fem år och har nu cirka 60 medlemmar. Vi är normalt sett en mycket aktiv förening och ordnar med aktiviteter av olika slag, månadsträffar med olika teman, workshops, fotoutflykter och fotoresor. Varje vår anordnar vi också en minifotomara.

År 2020 är med covid-19 ett speciellt år och de flesta aktiviteter har tyvärr fått ställas in. Vi genomförde ändå ett försenat årsmöte i juni där vi sågs på Rosendals trädgårdar. Under hösten har vi genomfört en gemensam fotopromenad till Nora gård på Värmdö vilken var välbesökt och mycket uppskattad. För fortsatta aktiviteter se under Aktuellt.

Vi välkomnar alla fotointresserade anställda inom landstinget. Det spelar ingen roll vad du fotar med, mobiltelefon eller digitalkamera går lika bra. Medlemsskapet kostar 250 kr per år.

Vi har också en sluten Facebookgrupp för medlemmar där du kan få och ge tips om aktiviteter, lägga in bilder mm. För att gå med i gruppen skickar du en förfrågan till Region Stockholms fotoklubb.

Styrelsen
Vi som sitter i styrelsen:
Lasse Alexandersson, ordförande
Lena Nikkola, sekreterare
Agneta Vistam, kassör
Gunnar Malmström, ledamot
Ann Hoflin, ledamot
Johan Flodin, suppleant
Tomas Lind, suppleant

Informationsgruppen ansvarar i första hand för hemsidan och månadsbreven.
Deltagare:
Lena Nikkola
Agneta Vistam
Johan Flodin

Aktivitetsgruppen
Gruppen föreslår och planerar diverse aktiviteter. Styrelsen tar beslut.
Deltagare:
Ann Hoflin, länk till styrelsen
Madelen Andersson
Jonas Ström
Karin Haag
Inger Lind