Skärgårdstur till Norsten

29, 30, 31 AUGUSTI & 1 SEPTEMBER – SKÄRGÅRDSEXPEDITIONER TILL NORSTEN & BODSKÄR 

Välkommen ombord på rymliga och snabba m/s Sjöbris för att ta del av skärgården när den är som bäst. Till förmiddagskaffet passerar vi slingrande Skurusundet och Saltsjöbaden varefter vi på utvägen går genom Biskopsö till fantastiska Norsten med trojeborgar och sjöbodar. Lunch serveras där, sedan går resan vidare i havsbandet mot spännande Bodskär intill Sadelöga. Ön har aldrig haft besök av någon passagerarbåt och har en totalt osannolik dold vik, som Försvaret förr höll för sig själva. Nu är tillträdesförbudet upphävt och de kraftfulla kanonerna är avvecklade, men kvar finns utmärkta promenadvägar genom skogen upp till flera fantastiska utsiktspunkter mot söder. Ugglor och bäver finns också på sevärda Bodskär – en riktig doldis-ö!

På hemfärden passerar vi bland annat Långbälingsund och Dalarö.

Dagsutflykter med båt till Stockholms skärgård | Blidösundsbolaget (blidosundsbolaget.se)

Det finns fler kryssningar med Blidösundsbolaget, in och botanisera 🙂