Gotland Runt 3 juli

Kom närmare regattan

Världens största årliga havskappsegling startar på världens kanske vackraste arena – Stockholms ström. Synen av mer är 300 båtar som ger av mot det stora äventyret är en unik upplevelse och det finns många platser att se detta skådespel. Allra närmast kommer du i Race Village i Wasahamnen på Djurgården där många av de tävlande båtarna ligger förtöjda och förbereder sig innan start. Här bjuds det från den 30 juni på ett späckat program med underhållning och kunskap, det finns mat, dryck och även möjlighet att fynda båtprylar. Alla är välkomna.

Första start av Gotland Runt är planerad till kl 11 söndagen den 3:e juli, sista start senast kl 15. Vill du se starterna från land ger Katarinavägen och Fjällgatan på Söder en fin överblick av starten, eller varför inte ta plats någonstans längs promenadstråken på Kvarnholmen, Finnaboda och Nacka Strand. Även på Djurgårdens södra strand från Waldemarsudde ut till Blockhusudden ser du mycket bra. Längre ut längs vägen är Oxdjupet, sundet mellan Rindö och Värmdö, en plats som ofta bjuder på spektakulär underhållning när de tävlande båtarna trängs i det smala sundet.
Du kan också såklart se seglarna från vattnet i egen båt. Även om området från Stockholms Ström ut till Blockhusudden kommer att i stora delar vara avlyst för privat trafik kan man se bra från båt.
Vi ber alla båtburna åskådare att respektera detta och följa säkerhetsbåtarnas instruktioner.

Gotland Runt – KSSS